Рекордним на кандидатів-регіоналів може стати округ №164 на Тернопільщині. Тут зареєстровано 5 кандидатів-членів Партії регіонів, а також по одному діючому депутату від цієї політсили – Тернопільської обласної та Верховної ради Укради.

Політична боротьба на окрузі №164, з центром в м. Збараж спричинила рекордну активність членів Партії регіонів. Так, ЦВК зареєструвала кандидатами в народні депутати 5-х членів ПР, з яких 1 висунутий партією і ще 4 – шляхом самовисування.

Окрім такого чисельного партійного представництва, за мандат також змагатимуться діючий депутат ВРУ від цієї політичної сили Орест Муц та депутат обласної ради Ярослава П’яла, яка, між іншим, є рідною сестрою О. Муца. Щодо останніх, то варто зауважити, що в цих ЦВК вони значаться як «безпартійні», хоча ще в минулому році Орест Муц очолював обласну організацію, а Ярослава П’яла лише в липні цього року перестала очолювати Тернопільську міську організацію Партії Регіонів.

Таку активність з реєстрацією кандидатів місцеві аналітики пов’язують із боротьбою за представництво членів виборчих комісій. Відтак, до «команди Муца» зараховують 6 кандидатів, зареєстрованих по цьому виборчому округу. Між іншим, троє з них є працівниками ТОВ телерадіокомпанія «Тернопіль», яку очолює Ярослава П’яла, повідомляє сайт Опори.