На Тернопільщині стосунки всередині команди Януковича усе більше нагадують павуків у банці.

Програвши боротьбу за важелі впливу у владі і партії та отримавши в суперники на мажоритарному окрузі підтримуваного місцевою владою банкіра Клименка,  нардеп-регіонал Орест Муц перевів протистояння у публічну площину. Ми розповідали, як сестра Муца зірвала одну з передвиборчих нарад на Шумщині, а інша спецгрупа намагалася перешкодити конкуренту взяти участь у відкритті дороги на Кременечинні. У продовження цього  в одній місцевій газеті вийшла стаття “Як комсомольці при владі нівелюють на Тернопіллі досягнення президента та уряду”. До статті додається текст листівки, яку прибічники Муца роздавали на Кременеччині. З обох текстів можна дізнатися, що влада на Тернопіллі належить  “клану комсомольців” на чолі з колишніми першими секретарями Хмельницького та Тернопільського обкомів ЛКСМУ Валентина Хоптяна та Юрія Жуліховського. Крім того, дружина Хоптяна – Надія Хоптян була секретарем ЦК комсомолу України, і працювала разом теперішнім суперником Муца, який займав посаду заввіділу ЦК ЛКСМУ.

У статті також йдеться, що новий джип, в якому возять намісника Януковича, нібито наданий в оренду банком конкурента Муца, а також інші факти з життя місцевого керівництва Партії Регіонів.

Очевидно, що Муц добре розуміє, що конкурента в боротьбі за адмінресурс треба “вибити” з округу ще до офіційного старту виборчої кампанії. Ще одна прихована ціль опального нардепа – зміна керівника області та його комсомольського заступника. Тільки у такий спосіб Муц зможе повернутися в реальну боротьбу за волинський округ.

Наразі поки чубляться “регіонали” шанс скористатися з цього мають опозиціонери – колишній нардеп Михайло Ратушний, свободівець Михайло Головко та представник УДАРу Віталій Ломакович. Якщо цим  кандидатам вдасться домовитися, то Клименко з Муцом, незважаючи на підтримку влади, будуть статистами на цих виборах.