Фільм “Примарний вершник 2″ (Ghost Rider: Spirit of Vengeance) демонструється лише російською в усіх кінотеатрах України. Дистриб’ютор даного фільму – “Інтер-фільм”, – стведжує портал кіноманів Гуртом

Трансляцію цього фільму в Тернополі здійснює мультиплекс Сінема-сіті, власником якого є одеський бізнесмен Борис Фуксман. Цікаво, що кінозали розташовані в розважальному комплексі “Подоляни”, який належать Василеві Чубаку. Цей політик і бізнесмен хвалиться тим, що є нащадком вояків УПА та великим патріотом. Саме час проявити його не словом а ділом, і поспілкуватися з орендарями, які порушують закон України і зневажають тернопільських глядачів.

Поки бізнесмен думає, справжнім патріотам радять:

1. Самому ігнорувати цей фільм, під жодним приводом не йти на нього в кіно.

2. Розповідати друзям і знайомим, що фільм у кінотеатрах йде російською, прохати вас підтримати і не йти на нього в кіно.

3. Телефонувати в кінотеатри свого міста, щоразу цікавитися, якою мовою йде фільм, і усякими засобами давати працівникам кінотеатрів зрозуміти, що саме через те, що він йде неукраїнською, ви не підете на цей фільм.

4. Зателефонувати дистриб’ютору Інтер-фільм за номером 492-75-75 (Київ), а також написати скарги на поштові скриньки їх керівників: http://fd.interfilm.com.ua/contacts_fd . Наполегливо в них дізнаватися, чому фільм вийшов у прокат російською мовою. Нагадати їм що це пряме порушення Закону України “Про кінематографію”. Повідомити про порушення ними прав на перегляд фільму державною мовою.

5. Розповсюджувати цю новину в соціальних мережах: Вконтакте, Фейсбук, Твіттер, Гугл+ та інші. Чим більше людей дізнаються про цей випадок, тим менше їх буде траплятися в майбутньому.

Сподіваємося на Вашу принциповість і прагнення у перегляді фільмів виключно українською мовою. Разом ми обов’язково цього досягнемо, пишуть українські кіномани.

“За Збручем” підтримує все сказане вище і нагадує, що обов’язковий дубляж для іноземних фільмів був “вистражданий” лише на 15-му році незалежності. Це дало змогу хоч трохи підтримати українську мову, дати роботу тисячам вітчизняних артистів, звукорежисерів та літераторів. Курс нинішньої влади чіткий і недвозначний – витіснення всього українського з телебачення, радіо, музики, всіх сфер суспільного життя.