Бюджет міста за дев’ять місяців виконали на 99,8%. Із запланованих 457,3 млн грн місто отримало 456,5.

.

Відтак бюджет міста не доотримав у загальному 804,1 тис. грн.

Про це повідомили на засідання виконкому міськради у середу, 26 жовтня.

– Бюджет складається із загального та спеціального фонду, – нагадала присутнім на початку свого звітування начальник фінансового управління міськради Надія Кучер. Загальний фонд – недовиконаний, спецфонд – перевиконаний.

За словами пані Кучер, загальний фонд за дев’ять місяців виконали на 99,1%. За плану 410,5 млн грн тут отримали 406,7 млн грн.

Складовими частинами цього фонду є опрацювання власних надходжень та субвенції з державного бюджету, – каже Надія Кучер. Щодо власного надходження, то його виконали на 100,3%. Це вдалось в основному завдяки надходжень від податку на фізичних осіб. Його у фонд надійшло на 2,4 мільйона гривень більше від запланованого. Тому питома вага у власних надходжень – 80,7 мільйона гривень.

Понадпланово надходжень отримав фонд, за інформацією пані Кучер, й від плати за землю. Йдеться зокрема про надпланові 1 млн 780,7 тис. грн. Тож питома вага цього надходження склала 12,6 млн грн. Виконали у місті план й по місцевих податках і зборах .

– Якщо в цілому аналізувати ці надходження по 17 основних податках, – каже вона. -То по одинадцяти з них план виконаний. Відтак їхня питома вага у власних надходженнях складає 197,6 млн грн.

Щодо трансферу з держбюджету, наголошує керівник, то планова сума не виконана через причини, які не залежать від органів місцевого самоврядування.

– Це є трансферти, дотації вирівнювання, субвенції на відшкодування пільг населенню за житлово-комунальні послуги, – додає Надія Кучер. – Сума, яку недоотримав від держави місцевий бюджет, складає 4,4 млн грн. Це наші заробітні плати, електроносії та інші соціально захищені статті.

Щодо спеціального фонду, то він, каже керівник, виконаний на 106,4%. І з запланованих 46,8 млн грн спецфонд отримав 49,8 млн. Основну питому вагу займає власне надходження бюджетних установ – 17,6 млн грн. Другим важливим джерелом надходження у спецфонд є єдиний податок. Він фактично складає основну питому вагу бюджету розвитку міста. Саме ці кошти міськрада направляє на проведення капітальних робіт у бюджетній сфері.

Анна ЛАХМАН