Уже кілька днів громада Трибухівець та частина міста Бучач потерпають від нестерпного диму.

За словами очевидців, горить солома на полях фермерського господарства «Трибухівське». Загоряння роблять самі працівники сільськогосподарського підприємства. Вогонь горить у деяких місцях всього за 15 метрів від житлових будинків. У зв’язку зі спекою, є небезпека того, що полум’я може перекинутися на інші ще необмолочені поля, пише сайт Тернополяни.

Варто зауважити, що власником ФГ «Трибухівське» – є депутат Тернопільської обласної ради від партії «Народний контроль» Орест Курило. Що найпарадоксальніше, він є членом постійної комісії з питань охорони навколишнього природного середовища та природокористування.

До відома, спалювання соломи на полях – є забороненим. Та багато недобросовісних аграріїв спрощують собі життя тим, що навмисне підпалюють залишки на вже обмолочених полях.

Загальна площа земель ФГ «Трибухівське» сягає понад тисячу гектарів, які впритул підходять до помешкань людей. Свідки повідомляють, що протягом останніх днів бачать працівників згаданого господарства, які спеціально роблять підпали.

«Їдкий дим вкрив всі Трибухівці, – розповідає житель села. – У певні моменти дихати взагалі немає чим. Орест Курило, прикриваючись депутатським мандатом, продовжує випалювати площі».