Найкращим методом вкладення коштів для українців є інвестиції в житло і нерухомість, стверджують експерти.

У Тернополі будуть розігрувати квартири для молоді“Враховуючи нашу ментальність, можу впевнено сказати, що інвестиція в житло – це найкраща інвестиція. Якщо на Заході у людей є багато інструментів, вони інвестують в акції, облігації, грають на фондовому ринку, то для пересічного українця більш безпечно вкладати свої кошти в “квадратні метри”. Квартира це те, що, умовно кажучи, можна потримати в руках, і бути впевненим, що б не відбувалося, які негативні тенденції не трапилися б, нерухомість може знизитися в ціні, але знецінитися – ніколи. Квартира – це гарантія, це надійність”, – підкреслив віцепрезидент однієї з столичних компаній А.Бондарєв.

За словами його ще одним аргументом у питаннях інвестування в житло є щорічна тенденція до зростання вартості квартир, а значить в разі чого продати квартиру через декілька років можна значно дорожче, ніж становить початкова сума її купівлі.

Щоб вигідно вкладати кошти у нерухомість чи інші сфери, варто пройти навчання інвестиціям.

Цього  року очікують на зростання цін на нерухомість в межах 6-7%, проте житло економ-класу на вторинному ринку буде навіть дешевшати. Такий прогноз озвучив голова Ради директорів конфедерації будівельників України Олександр Ротов, повідомляє SV Development.

Ціни на житло в 2013 році будуть залежати від цін на метал і будівельні матеріали. Але корупційна складова в будівництві, згідно з прогнозами, навряд чи зміниться. Так, за прогнозом Ротова, зростання цін на житло в наступному році залишиться в межах поточного року – 3-7% в сегменті економ-, еліт- і бізнес-класу. У той же час, як відзначив експерт, соціальне житло, яке будувалося ще при СРСР, буде незначно дешевшати – на 4-5%.