Вчені з Королівського хімічного товариства (Велика Британія) стверджують: пережити тривалі святкові гуляння допоможе мед.
Вони з’ясували, що цей солодкий натуральний продукт прекрасно виводить токсини з організму, не дивлячись на великий об’єм алкоголю, що випивається в новорічну ніч.
Основний активний інгредієнт – фруктоза. Саме вона дозволяє організму легко розщеплювати алкоголь на безпечні побічні продукти. Власне, причина неприємних відчуттів після надмірного вживання алкоголю полягає в тому, що спирт спочатку розщеплюється на токсичний ацетальдегід. Він, у свою чергу, за допомогою фруктози переводиться в оцтову кислоту, що спалюється під час нормального процесу метаболізму, і переводиться в діоксид вуглецю, що видихається людиною.
А ось якщо вживати алкоголь з медом, в цей ланцюжок додається калій і натрій, що також сприяє швидшій переробці алкоголю. Доктор Емслі завіряє: мед зможе значним чином скоротити час похмілля. Ще він радить перед вживанням алкоголю випивати склянку молока, що скорочує об’єм токсичних речовин в організмі. А звичайна вода сприятиме швидшому виведенню алкоголю з тіла.