До Великодня залишилось трохи більше тижня, проте на центральному ринку Тернополя вже пожвавішали як продавці, так і покупці. Перші готуються до передсвяткового ажіотажу і великих продажів, а другі поки що придивляються до цін, повідомляє телеканал TV-4.

– Ковбаска не подорожчала. Є ковбаска домашня від 25 гривнів до 60. Копчена дровами 60 – домашня, а така вже заводська, то по 25, 40 – як яка. Дрогобицька – від 45 до 60. Салямі теж від 45, сервілат – 35. Варені – від 17 до 40 гривнів, шинка – від 45 до 70, домашня – по 80, – розповідає продавець пані Марія.

Продавці м’ясних виробів запевняють – не підніматимуть ціни і перед самою Паскою, скоріше – навпаки.

Твердий сир продавали по 38-58 гривень, як і кілька місяців тому. Не подорожчало останнім часом і масло, стверджує пан Дмитро. Проте, ціна за кілограм різниться – все залежить від якості масла і його призначення.

– Можна брати масло за 60 гривень – це вищого гатунку без добавок. 45 гривень – це із вмістом маргарину. Ну 27 – спреди, – каже продавець пан Дмитро.

А продавець молокопродуктів пані Люба каже – як завжди перед святами ціни можуть трохи зрости, а поки що – вони стабільні.

– Сепараторна по 30 гривень, збирана 20. Так плюс-мінус гривню хто як продає, але в середньому як було так і залишилось. Масло – по 60 гривень за кілограм. Ну, як буде сметана дорожчати, то буде і масло дорожчати, – розповідає жінка.

В останні дні посту тернополяни відмовляються від м’ясного – саме так пояснюють продавці підвищений попит на рибу.

Не можна не звернути уваги перед Паскою і на яйця. Протягом тижня вони подорожчали на 5 копійок. Домашні сьогодні коштували 65, а фабричні продавали по 55-60 копійок за штуку. Продавці нарікають – покупців мало, тому що люди йдуть у місця несанкціонованої торгівлі.

Чи підніматимуть ціни на продукти перед самою Паскою, продавці не знають. Кажуть – все залежатиме від попиту і кількості товару.