Для цього, виявляється, є ціла інструкція, розроблена міськими чиновниками.

Підприємці, які займаються торгівлею, побутом та ресторанним господарством, повинні  забезпечити належне санітарне прибирання на впорядкованих міських територіях в межах червоних ліній вулиць та доріг, а саме:

  • для забезпечення безпечного руху тротуаром пішоходів прибирання міських територій проводиться 2 (два) рази на добу: ранкове – до 08.00 год.; денне – з 14.00 год. По мірі потреби (снігопад, ожеледиця, святкові дні, тощо) – передбачити додаткове прибирання;
  • категорично забороняється викидання снігу та сколеного льоду з тротуару на проїзну частину дороги;
  • забороняється утворення снігових валів в зоні перехресть, пішохідних переходів, зупинок громадського транспорту;
  • роботи з прибирання снігу та льоду суб’єкти підприємницької діяльності зобов’язані розпочинати з настанням снігопаду;
  • проводити вигортання необробленого технічною сумішшю снігу на придорожну зелену зону, в разі її відсутності – створення валів на краю тротуару;
  • забороняється сколювати лід на тротуарах вимощених фігурними елементами;
  • ліквідація ожеледиці на проїзній частині та тротуарах здійснюється шляхом посипання піском або технічною сумішшю без застосування хлоридів.