У Тернопільській області на час виборів міліціонери підтримуватимуть правопорядок на більш як тисячі ста шістдесяти дільничних виборчих комісіях.

1580 правоохоронців ще минулої п’ятниці, пройшовши відповідний інструктаж, який давало особисто керівництво обласної міліції, виїхали у місця, де забезпечуватимуть правопорядок та відповідатимуть за збереження виборчої документації. В обласному управлінні внутрішніх справ діє штаб, утворена резервна група, яка готова у будь-який час дня чи ночі поспішити на допомогу тим, хто несе службу у найвіддаленіших селах області. У ній – співробітники спецпідрозділів «Беркут», «Сокіл» та інших підрозділів. Резервні групи також діють у районних та міському відділах міліції.
Напередодні виборів міліціонери обстежили усі дільниці, де завтра проходитиме голосування. Правоохоронці зафіксували понад півтисячі недоліків, що стосувалися переважно технічного захисту приміщень дільниць та дотримання правил пожежної безпеки. Більшість з них усунуто.
Підрозділи Державної служби охорони направили пропозиції до територіальних виборчих комісій для укладання угод щодо обладнання засобами охоронно-пожежної сигналізації приміщень, де працюватимуть виборчі комісії та охорони місць зберігання виборчої документації.
Виборчі бюлетені друкували п’ять поліграфічних підприємств. Міліціонери надійно забезпечили охорону під час їх виготовлення та передачі відповідним територіальним виборчим комісіям.

Не зважаючи на те, що чимало працівників міліції у вихідні нестимуть службу на дільницях, правоохоронці подбають і про правопорядок на вулицях міст і сіл. На маршрути патрулювання, як звично, вийдуть військовослужбовці внутрішніх військ, повідомляє сайт УМВС