Навчально-тренувальна база «Кременець», або, як називають її тернополяни, санна траса – єдина в Україні. Побудована десяток років тому, вона потребує ремонту.

Попри те, що об’єкт має статус бази олімпійської та параолімпійської підготовки, коштів на поновлення траси та розвиток інфраструктури йому не вистачає. Фінангсування школи здійснюється із двох джерел – обласного бюджету та з фонду соціального страхування.

Із станом санної траси, матеріально-технічним забезпеченням школи та нагальними потребами ознайомився голова обласної ради Олексій Кайда.

«Ми зобов’язані допомогти такому унікальному спортивному закладу не лише виживати,- а й розвиватись, – сказав Олексій Кайда, – адже тут відбуваються міжнародні змагання, участь в яких беруть спортсмени із десяти країн світу. Це своєрідна візитівка нашого Тернопілля. Тут виховуються майбутні спортивні зірки, які своїми досягненнями прославлятимуть свій край. Тому обласна рада всесторонньо сприятиме навчаьно-тренувальній базі з санного спорту, в тому числі й коштами».

До слова, починаючи з 2001 року, тут проводять міжнародні літні змагання на санкороликах «Кубок Бони».