У Тернополі зібрали тисячу підписів під листом до Ліни КостенкоІніціатори збору підписів за приїзд до Тернополя української письменниці Ліни Костенко підвели проміжні підсумки підписної кампанії.

За словами активістки громадсько-політичного об’єднання «Українська справа» Ірини Вівсяної, станом на п’ятницю, зібрано понад тисячу «живих» підписів, а також дано старт підписній кампанії в Інтернеті.

– Під петицію ставлять підписи зовсім різні за віком та соціальним становищем люди, – говорить Ірина Вівсяна, – переважно це освітяни, лікарі, службовці, політики, підприємці, а, також, студенти, пенсіонери та домогосподарки.

Серед відомих тернополян, які долучились до акції можна назвати громадських діячів: Тараса Гребеняка, Олега Вітвіцького, Богдана Хаварівського, Степана Барну; письменників: Богдана Бастюка, Петра Сороку, Євгена Безкоровайного, Ірину Дем’янову; науковців: Богдана Строценя, Святослава Липовецького, Мирослава Ханаса, Арсена Гудиму; журналістів: Андрія Яновича, Богдана Грабовського, Бориса Машлянку; художників: Любомира Бейгера, Олега Розвадовського.

Ірина Вівсяна нагадала, що підписи збиратимуть до 17 березня і тоді ж буде проведена підсумкова прес-конференція. Вона, також, запросила приєднуватись до підписної кампанії на сайті «Української справи», яка триватиме до 19 березня.