X

Коронавірусом заразилася півторарічна дитина у Кременецькому районі

43 випадки захворюваності на коронавірус зафіксували на Тернопільщині станом на 22.00 27 березня. Про це повідомляє обласний лабораторний центр.

Упродовж доби виявили 15 нових випадків. Зокрема, захворіла півторарічна дитина у Кременецькому районі. Ймовірно її заразив дядько, який повернувся із-за кордону.

Швидке поширення коронавірусу на Тернопільщині викликає занепокоєння в епідеміологів. Вони припускають, що чимало людей, які повернулися із-за кордону, не самоізолювалися і поширюють вірус. Оскільки джерела деяких поширень залишаються невідомими.

“На жаль, маємо перший випадок зараження короновірусом COVID-19 у Кременецькому районі. У півторарічної дитини з села Лідихів виявили запалення легень. Дитину почаївські лікарі із погодженням з батьками відправили на лікування в Тернопіль. Сьогодні у дитини офіційно підтвердили коронавірус. Ймовірно, дитина була інфікована від дядька, який нещодавно повернувся із Польщі і не дотримався карантинних вимог про ізоляцію. Ще раз звертаюся до усіх вас із проханням — не виходити зайвий раз із своїх домівок і дотримуватися правил гігієни та карантину. Хай береже нас Бог та врятує маленького ангелочка”, – повідомив у мережі Фейсбук голова Кременецької районної ради Володимир Стефанський.

Додамо, найбільше хворих коронавірусом у нашому регіоні — в Монастириському районі. Там небезпечну інфекцію виявили у 35 людей, визначено понад 3000 контактних осіб.

Софія Романська

Читайте на цю тему:

Коронавірусом заразився 62-річний підприємець з Тернополя

Розповіли про стан дитини, у якої виявили коронавірус

Дмитро Мельникович: Журналіст.