X

Жителька Тернопільщини доглядала в Італії чоловіка, котрий помер від коронавірусу?

Тринадцять людей змусили ізолюватися на Тернопільщині через підозру коронавірусу.

Про це повідомив на брифінгу начальник управління охорони здоров’я ОДА  Володимир Богайчук. Жодного підтвердженого випадку цього захворювання в області наразі немає.

Епідеміологи досліджують підозру на коронавірус у Кременці. Місцева жителька повернулася з Італії, де доглядала хворого чоловіка, який помер від коронавірусу. Чи підтвердиться інфекція, буде відомо у результаті проведення спеціальних тестів.

«Є певний алгоритм визначення інфекції коронавірусу. При ознаках захворювання проводяться дослідження щодо виключення грипу. Якщо грип не підтверджується, тоді проводяться тести на коронавірус. У разі підтвердження інфекції лікарі одягають спеціальні костюми та поміщають хворого у спеціальні кімнати-бокси, де йому буде надаватися необхідна допомога», – зазначив Володимир Богайчук. 

Нагадаємо, сьогодні померла хвора на коронавірус 71-річна жінка з Житомирської області, – повідомив головний санітарний лікар Віктор Ляшко. Жінка повернулася з Польщі на початку березня. Симптоми коронавірусу з’явилися пізніше. Наразі в Україні офіційно підтверджено три випадки цього захворювання. Втім, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков завив, що в окупованій Горлівці виявлено ще 12 хворих коронавірусом.

Софія Романська

Дмитро Мельникович: Журналіст.