X

Затримано малолітнього кримінального генія

Ні порушені кримінальні справи, ні підписка про невиїзд не змусили зупинитися неповнолітнього тернополянина перед криміналом.

Хлопчину наче магнітом притягували чужі речі. Як розповів начальник відділення кримінальної міліції у справах дітей Тернопільського міськвідділу Андрій Кульчиць-кий, ще влітку проти 15-річного школяра були порушені кримінальні справи. Неповнолітньому інкримінували 185 статтю Кримінального кодексу. В процесі розслідування була доведена причетність підозрюваного до крадіжок відеокамери з кімнати одного з гуртожитків, жіночих сумочок зі службового приміщення крамниці та двох велосипедів з під’їздів будинків. Зважаючи на те, що школяр вперше притягувався до кримінальної відповідальності, та й вік відіграв чималу роль в обранні міри запобіжного заходу, не-повнолітньо-го відпустили на підписку про невиїзд. Та це не зупинило лиходія. Міліціонерам довелося документувати нові випадки злодійської злочинності юного тернополяни-на. До того ж, неповнолітній ще майстерніше підходив до кримінального ремесла.
Наприкінці серпня до міліціонерів звернулися потерпілі і розповіли, що з їхньої квартири загадково зник мобільний телефон. Нікого чужого у помешканні не було і замків вхідних дверей ніхто не ламав, а дорогий засіб зв’язку мов корова язиком злизала. Пояснення таким загадковим подіям швидко знайшли оперативники Тернопільського міськвідділу, коли запідозрили у крадіжці знайомого їм школяра. Допитавши неповнолітнього, з’ясувалося: ще навесні учень, никаючи дворами будинків, помітив малого хлопчину, котрий грався в пісочниці. Можливо, не звернув би уваги на нього, якби в того з кишені не випали ключі. Тихенько підійшовши до дитини, зловмисник підняв згубу і положив до власної кишені. Відтак, припильнував до котрого будинку і квартири подасться хлопчик і, що називається, взяв це на замітку. Через деякий час неповнолітній скористався тими ключами, аби залізти до чужого помешкання і викрасти мобільний.
Наступною жертвою винахідливого лиходія стала мешканка одного з гуртожитків. Жінка залишила в кімнаті, що на першому поверсі, свою сумочку і на деякий час вийшла на кухню. Коли повернулася, не застала своїх речей. Куди могло все подітися – не розуміла, адже кімната була замкнена, а вікно, хоч відчинене, зате захищене решіткою. Дивне зникнення сумочки знову ж таки пояснив 15-річний школяр. Він через решітку просунув дерев’яну палицю, на неї зачепив чужу річ, а вже перетягнути через отвори ґрат невеличку жіночу сумочку проблем не склало.
Останніми, що переповнило чашу терпіння міліціонерів і змусило звернутися до суду, аби отримати дозвіл на арешт неповнолітнього, були крадіжки з дошкільного закладу. У двох вихователів школяр поцупив з сумочок гаманці з грошима, які протринькав у розважальних закладах.
До вироку суду 15-річний школяр, якого звинувачують у понад десяти крадіжках, проведе в ізоляторі тимчасового тримання. Малоймовірно, що волю побачить й опісля, пише сайт УМВС

Дмитро Мельникович: Журналіст.