X

Заступник Надала очолив партію Гройсмана на Тернопільщині

“Комунальний” заступник міського голови Тернополя Владислав Стемковський очолив обласний осередок “Української стратегії”. Так віднедавна називається політичний проект Володимира Гройсмана.

Наразі штаб прем’єрської партії на Тернопільщині перебуває в зародковому стані. У партії немає структури на місцях, хоча не виключено, що вона буде розвиватися на базі місцевого відділення Асоціації міст. В багатьох областях партія Гройсмана опирається саме на ці структури.

Цікаво, що Стемковський, незважаючи на тривале перебування на посаді віце-мера, для Тернополя “парашутист”. У 2010 році він з’явився у команді Надала з подачі керівництва “Свободи”. До цього працював віце-мером у Луцьку. За 8 років роботи в Тернополі політичної позиції не виявляв. Щоправда, під час снігового колапсу кілька років тому громадські активісти вимагали його відставки, а щодо доцільності запровадження в Тернополі котелень на торфі досі тривають нетривіальні дискусії.

Зрештою, Гройсман також не святий. За останні роки оточення Прем’єр-міністра неодноразово потрапляло в корупційні скандали. Що не завадило його піарщикам придумати для партії претензійну назву – “Українська стратегія”.

Дмитро Мельникович: Журналіст.