X

Весняний призов на Тернопільщині: до зброї приставлять пів тисячі юнаків. ФОТО

Весняний призов триває на Тернопільщині. До війська відправляють юнаків від 18 до 27 років.

Дотепер хлопцям, яким не виповнилося двадцять років, надавали відстрочку. Такі юнаки могли йти на службу у разі власного бажання. Сьогодні їх відправляють в армію в обов’язковому порядку.

Як повідомив в. о. обласного військового комісара Микола Бойко, весняний призов триватиме до кінця червня. Усього до армії з Тернопільщини відправлять півтисячі юнаків.

«Вони підуть служити до лав Збройних Сил України, Національної Гвардії України, Державної прикордонної служби та Державної спеціальної служби транспорту. Протягом місяця пройдуть  загальновійськову підготовку в навчальних центрах, а в подальшому поїдуть до місць проходження служби. Відповідно до Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» призовник зобов’язаний прибути до призовної дільниці, а керівники підприємств, установ, організацій і навчальних закладів забезпечують своєчасне прибуття громадян призовного віку до призовних дільниць».

З районних територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки Тернопільщини на обласний збірний пункт почали прибувати юнаки, які за рішеннями призовних комісій визнані придатними та будуть направлені для проходження строкової військової служби у Збройні Сили України. Як повідомили в обласному військкоматі, ці молоді люди самостійно, з розумінням і бажанням прибули до територіальних центрів комплектування, пройшли медичні комісії та з усвідомленням необхідності здобути військові спеціальності, йдуть до війська.

Дмитро Мельникович: Журналіст.