X

Вакцинальний автобус курсує громадами Тернопільщини

Громадами Тернопільщини курсує вакцинальний автобус.

Про це розповіла головна державна санітарна лікарка області Оксана Чайчук. За її словами, щеплення проводитимуть проти коронавірусу та інших інфекційних хвороб.

Окрім імунізації, у вакцинальному автобусі надають й інші медичні послуги. Зокрема, тут можна отримати консультацію сімейного лікаря зі всіма скринінговими обстеженнями.

«Вакцинальний автобус продовжує курсувати територіальними громадами області. Автобув вже працював у Бучацькій об’єднаній територіальній громаді. Зокрема, спеціалісти КНП ” Центр первинної медико-санітарної допомоги” Бучацької міської ради консультували жителів сіл: Язловець, Берем’яни, Жнибороди, Новосілка, Дуліби, Передмістя, Броварі з питань імунізації та здорового способу життя. А також проводили огляд пацієнтів, відбір біоматеріалу для проведення загальноклінічних лабораторних досліджень (холестирин -14, загальний аналіз крові – 62, загальний аналіз сечі-10, глюкоза крові- 12). Також проводилася вакцинація усіх бажаючих проти окремих інфекційних захворювань. Вакциновано від COVID- 19 (вакциною CoronaVac ) 12 осіб. Окрім того, лікарями Язловецької АЗПСМ проводилися консультування та обстеження осіб, в т.ч.: проведено ЕКГ – 76 особам; проведено швидкі тести на гепатит В і С- 30 особам».

За словами лікарів, охочих скористатися послугами вакцинального автобуса чимало. Медики кажуть: це зручно жителям громад та результативно для первинної ланки медицини.

Романська Софія: Журналіст.