X

В центрі Тернополя збирають кошти на дитячий майданчик

Знищений дитячий майданчик на вулиці Гнатюка, що на «Новому Світі», самостійно відновлюють тернополяни. Встановили там, за словами Степана Яреми, активіста громадської організації «Вулиця дитинства», вже гойдалку, а тепер збирають кошти на інші знаряддя.

– Рішенням влади, рік тому, дитячий майданчик на вулицях Гнатюка-Ясна був зрізаний підприємством КК «Коменерго-Тернопіль», – каже Степан Ярема. – Офіційна причина зрізання – це нічийна територія, і майданчику там взагалі не було, хоча владі нічого не заважало приписати до будь-якого будинку цю ділянку. Цей дитячий майданчик існує з 50-х років. На ньому гралися діти трьох поколінь, цей майданчик чудово пам’ятає моя дружина, наші діти там гралися, і тут влада каже, що не було його. Ми програли дві справи в Тернопільському апеляційному суді і Львівському, але не здаємось. В кінці  квітня по новому подали в міліцію заяву на підприємство, яке знищило ігрові дитячі знаряддя з майданчику. Зараз новий начальник міліції і ми сподіваємось на нього, пора вже поставити крапку у цій справі.

Відновлювати дитячо-спортивний майданчик жителям Гнатюка допомагають представники однієї з громадських організацій. Кілька місяців вони збирали старі книги, а тепер продають їх, щоб зібрати гроші на нові ігрові знаряддя. Одна із таких благодійних акцій відбулася у центрі міста біля пам’ятника Франку.

– Книжки ми збирали у школах міста ще з кінця минулого року, – каже Наталія Станько, представник ГО «Ідея Нації». – Найбільше тернополяни купують дитячу літературу. Скільки саме заплатити за книгу покупці вирішують самі, бо ми цін не встановлювали. Дають, і 10, і 20 гривень. А були люди,які і 200 гривень давали. Книжок маємо багато, тож такі благодійні акції будемо проводити і надалі. А за зібрані кошти купимо для дитячого майданчика качелі чи гірку.

Ольга Трач

Фото автора

Дмитро Мельникович: Журналіст.