X

В пологовому будинку, який ремонтують регіонали – гробова тиша. Фото

В Тернопільського пренатального центру (колись відомому як пологовий будинок) ззовні не помітна жодна активність. Зовні фасад будівлі  майже закінчили. Що робиться всередині – загадка за сімома замками.

По будинку повільно походжає поважний чоловік у краватці. Ще троє мужчин у менш престижному одязі б’ють байдики в іншому крилі лікувального закладу. Навколо місцевої “будови століття” купами лежить хлам, дошки та залізяччя, яке ніхто і не думає прибирати. Відразу видно – працюють проффесіонали.

Попередньо планувалося, що центр урочисто відкриють 1 серпня 2012 року. На це з державного бюджету виділили десятки мільйонів гривень. З невідомих причин фірма тернопільських регіоналів братів Лукіних ТЗОВ “Тернобуд” зірвала всі терміни. Інформаційна табличка на огорожі повідомляє, що реконструкція розпочалася у третьому кварталі 2012 року і має закінчитися у другому кварталі 2013 року. Це не відповідає дійсності: ремонт розпочався ще на початку минулого року і до червня з ним навряд чи впораються.

Частина підрядних організацій, які виконували роботи досі не отримали коштів, горе-директорам довелося переховуватися від власних робітників, які кілька місяців не бачили зарплати.

 

Дмитро Мельникович: Журналіст.