X

У Тернополі провели відкритий кубок міста з мініфутболу. ФОТО

Відкритий кубок міста з мініфутболу організували у Тернополі 26-27 червня. В обласному центрі змагалися наймолодші футболісти. Турнір відбувся на універсальному спортивному майданчику, що знаходиться на території Західноукраїнського національного університету.

Змагання з мініфутболу проходять на універсальних спортивних майданчиках у різних мікрорайонах міста. В турнірах беруть участь хлопчики та дівчатка від 10 до 12 років.

«26-27 червня у нас відбувся відкритий кубок міста Тернополя з міні-футболу. Це турнір серед наших наймолодших гравців. Ми запрошували всіх на універсальний майданчик Західноукраїнського національного університету. Була можливість підтримати дітей, а також цікаво та активно провести час», – зазначив начальник управління розвитку спорту та фізичної культури Микола Круть.

Додамо, мініфутбол – командна спортивна гра з м’ячем на натуральній або штучній траві за участю двох команд, які мають склад від п’яти до восьми гравців, залежно від розмірів поля. У Південній Європі популярнішим є різновид мініфутболу, в якому на полі одночасно перебувають восьмеро гравців, тоді як у Східній Європі перевагу надають грі з шістьма гравцями на полі. На міжнародних змаганнях прийнято грати саме з шістьма гравцями, що одночасно перебувають на полі. Такий вибір зумовлений тим, що при такій кількості гравців досягається найвища інтенсивність гри та найвищий рівень залучення до гри всіх польових гравців.

Дмитро Мельникович: Журналіст.