X

У Тернополі молодики в масках оголосили “революцію” і влаштували вибухи. ФОТО

Кілька десятків молодих людей, представників організації «Автономні націоналісти», 28 грудня влаштували у Тернополі «Марш здорової молоді». Представники цієї організації почали збиратися на Театральної площі близько 14-ої години дня. Чимало з них були у масках. Поряд із колоною, яка формувалася для маршу, було багато правоохоронців.

– Таку акцію автономні націоналісти проводять вже другий рік поспіль, – розповів, Андрій Тернопільський, один із учасників маршу. – Це наш спосіб агітації за здоровий спосіб життя: без алкоголю, цигарок, наркотиків. Проводимо її традиційно в останню суботу грудня перед початком новорічно-різдвяних свят. Чимало з нас прийшло у маска тому, що ми не хочемо ставити своє життя під загрозу через людей у пагонах. Але з нашого боку жодної провокації не передбачається сьогодні і не буде.

Вишикувавшись у колону, з прапорами та плакатами, автономні націоналісти рушили до пам’ятника Степану Бандері. Вони пройшли вулицями Чорновола, Хмельницького, Руську та Замкову весь час скандуючи різноманітні гасла: «Слава Нації. Смерть ворогам!», «Тверезий, білий, гордий!», «Разом і до кінця!», «Революція» та інші. З обох боків колону супроводжували міліціонери. А на перехрестях вулиць представники ДАІ на короткий час зупиняли рух транспорту.

Завершили свою ходу учасники Маршу здорової молоді біля пам’ятника Степану Бандері, Там вони зупинилися і заспівали гімн України. А після завершення Маршу молодики таки вдалися до провокаційних дій. Коли від пам’ятника Бандері вони рушили в бік вулиці Грушевського, хтось кинув димову шашку. Правоохоронці відреагували на це спокійно. А перейшовши вулицю, націоналісти кинули ще одну шашку, але вже звукову, поблизу сходів, що ведуть до обласної адміністрації.

Ольга Трач

Фото Kurt Lee

Дмитро Мельникович: Журналіст.