X

У Тернополі будуть встановлювати пандуси з дотриманням будівельних норм

Доповнення до Правила благоустрою Тернопільської міської територіальної громади внесли на сесії міської ради першого березня. Воно стосується забезпечення належного комплексного благоустрою та відповідає реалізації Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні.

За словами начальника управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології Олега Соколовського, один із пунктів Правил доповнили таким змістом: «забезпечення влаштування засобів безперешкодного доступу осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до будинків, будівель та споруд будь-якого призначення (пандуси, підйомники, платформи, звукові системи, тощо) з дотриманням державних будівельних норм».

Під час обговорення проекту рішення депутат Іван Сорокаліт поцікавився чи це стосується і старих будинків в місті. Міський голова Сергій Надал пояснив, що це стосується всіх суб’єктів господарювання, які зараз ставлять пандуси. Необхідність внести доповнення виникла тому, що зараз дозволено ставити пандуси без отримання дозволів, і багато хто робить їх не дотримуючись ДБН: вони зависокі, не витримані кути, часом непридатні до експлуатації, і єдиний спосіб вплинути на те щоб привести їх у відповідність – внести зміни у Правила благоустрою.

Трач Ольга: Журналіст.