X

У дороги Тернопілля цього року “закатають” 2,6 мільярда гривень

Ремонти доріг державного значення тривають на Тернопіллі. Цього року дорожники планують відремонтувати шість об’єктів загальною протяжністю 162 кілометри. Два із них вже завершені, два – у роботі, і два розпочнуть пізніше.

Детальніше про те, що вже зроблено і що заплановано розповів  Микола Довгошия – виконуючий обов’язки начальника Служби автомобільних доріг у Тернопільській області.

– Відповідно до програми Президента України «Велике будівництво» та програми «Укравтодору» в області заплановано цього року відремонтувати 162 кілометри доріг державного значення, – розповів Микола Довгошия. – За останні 10 років це рекордний показник, як по кілометрах, так і по фінансуванню. Найбільша дорога у нас «М-19», яка перетинає область з півночі на південь. Ремонтуємо декілька ділянок цієї траси. Загальна її протяжність 212 км, у 2020-му плануємо відремонтувати 146 км. На двох ділянках роботи тривають і на двох вже завершені. Це дорога «Вишнівець-Горинка» протяжністю 10,7 кілометрів. На ній провели регенерацію основи дорожнього одягу, встелили вирівнюючий шар, верхній шар, відновили освітлення та тротуари, нанесли дорожню розмітку. Друга дорога – це 5,5 кілометрів у Ланівцях. Тривають роботи на обході міста Кременець. Зараз там відремонтовано 4 кілометри дороги, плануємо завершити її до кінця липня. Траса «Тернопіль-Заліщики» – найбільша ділянка в цьому році, зробили її на 15%, плануємо завершити до кінця року, як і ще два об’єкти – Струсівський міст і Тернопіль-Броди.

У попередні роки було відремонтовано понад 260 кілометрів доріг. Якщо взяти до уваги цьогорічні 162 кілометри, то за словами Миколи Довгошиї, в області залишиться ще понад 1200 кілометрів доріг, які потребують ремонту. 

У 2020 році для Тернопільської області з бюджету виділили 2,6 мільярда гривень на дорожні ремонти. Майже 2 мільярди з них передбачено на 146 кілометрів траси «М-19», на дорогу «Тернопіль-Броди» закладено 154 мільйони, на ремонт дороги у Ланівцях витратили 138 мільйонів гривень.

Ольга Трач

Дмитро Мельникович: Журналіст.