X

Безлад і безконтрольність тернопільських маршруток очима ДАІ

Керівники обласного УДАІ розповіли, що витворяють транспортні керівники та водії тернопільських маршруток.

Співробітники Державтоінспекції мало не щодня фіксують порушення правил дорожнього руху водіями маршрутних таксі у Тернополі. Найчастіше це трапляється на зупинках громадського транспорту.

– Зранку особливо, це йдуть такі колони ніби, один за одним, один за одним. На сьогоднішній день це є проблема в місті Тернополі, що ці невеликого, скажімо, класу автобуси, їх назбирується на зупинці по 5 – по 6. А на зупинці розраховано на 3 автобуси максимум. Тому виникають проблеми, в першу чергу, безпека дорожнього руху. І, по-друге, це незручність самих пасажирів. Тому що вони змушені виходити у непристосованому місці, – розповів старший державтоінспектор з особливих доручень обласного управління ДАІ Володимир Погрібний. Дуже частими є й інші порушення.

– Кожен, я рахую, з них, створює аварійну ситуацію, коли обганяє один другого на пішохідних переходах, перед зупинками. Самі створюють такі аварійно-небезпечні випадки на самих зупинках, що автобус один виїжджає, де вже пасажири сіли і повністю двері закрилися, а наступний автобус підрізає і настають такі факти, за що ми приймаємо рішення теж і караємо, – повідомив начальник обласного управління ДАІ Андрій Матрифайло.

Перевізникам, водії яких систематично порушують правила дорожнього руху, неодноразово надсилалися письмові приписи. Крім того, співробітники ДАІ наклали близько 30 штрафів за порушення.

Дмитро Мельникович: Журналіст.