Щоб вберегтися від активних вірусів, жителям краю радять подбати про збалансований раціон харчування. За словами дієтологів, наприкінці зими варто вживати більше овочів і фруктів, рекомендують надавати перевагу продукції місцевого виробництва.
Дієтолог Ірина Островська радить додати до щоденного раціону наприкінці зими побільше яблук, сирих овочів, а також нежирного м’яса.
«Окрім того, що варто обирати правильні продукти для щоденного раціону, необхідно ще і їх правильно вживати. Важливо мати ситний сніданок. Найкраще на сніданок їсти кашу з овочевим салатом, можна доповнити сніданок ще білками. Рекомендуємо вдень не відмовлятися від перших страв, борщ або курячий бульйон не лише додасть енергії, а й принесе користь організму. Тим, хто слідкує за фігурою, можна розвантажити вечерю, але повністю відмовлятися від їжі увечері не варто», – каже пані Ірина.
Обираючи фрукти, дієтологи радять надавати перевагу тим, які вирощені в Україні. Заморська продукція часто приносить менше користі через хімічну обробку.
Софія Романська