X

Тернопіль має боргів на 35 мільйонів

КП «Тернопільміськтеплокомуненерго» закликає мешканців своєчасно оплачувати за комунальні послуги. Як розповів заступник директора підприємства Володимир Онишків, на сьогодні загальний борг споживачів за опалення та гаряче водопостачання становить 34,3 млн.грн., у т.ч., 21,7 млн.грн. заборгувало населення, а 3,6 млн.грн. – борг державного бюджету за відшкодування пільг і субсидій.

Стосовно «газового» аспекту, то, за словами Володимира Ростиславовича, на 1 листопада КП «Тернопільміськтеплокомуненерго» має борг за природний газ у розмірі 23 млн.грн., з них 18,6 млн.грн. – невідшкодована з держбюджету різниця в тарифах. Адже, нагадаємо, що з 1 серпня на 50% подорожчав газ для виробництва теплової енергії населенню, на 15,1% – іншим споживачам, а тарифи при цьому залишились без змін.

У зв’язку із настанням опалювального сезону питання фінансового становища тепломереж закономірно актуалізується. Тому звертаємось до тернополян бути відповідальними і своєчасно сплачувати за спожиті послуги з опалення та гарячого водопостачання, пише сайт міськради

Дмитро Мельникович: Журналіст.