X

Студентів та викладачів Тернополя залякують за Євромайдан

Не минуло й кількох годин після розгону мирної акції протесту у Києві, як найактивніших учасників мітингів в регіонах  намагаються залякати.

В соціальних мережах поширюють чутки про репресії, відрахування та звільнення, які, нібито, чекають на викладачів та студентів тернопільських вузів.

Зокрема про це пише такий собі Віктор Господарчик

“Як повідомили достовірні джерела у ВНЗ Тернополя, адміністрацям навчальних закладів, під загрозою звільнення із займаних посад, дано вказівки відфіксовувати студентів-учасників акцій на «Євромайдані».

Скоріш за все, у подальшому, після закінчення євроінтеграційних протестів, ці студеї, без дипломів достроково увіллються у списки працівників народного господарства, і батькові свині, котрі були вирощені для навчання дитини, будуть рахуватись такими, що померли задармо, без користі для сім’ї і суспільства…”

Що за джерела встигли повідомити пану Господарчику таку “цінну інформацію” в ніч на суботу, мабуть не дізнаємося. Панічний допис заходилися поширювати деякі місцеві сайти і учасники соціальних мереж. Мета інформаційної атаки одна – залякати тернопільську молодь і небайдужих викладачів.

Зауважимо, що подібні чутки розпускали під час всіх акцій протесту, у тому числі у 2004 році. Якщо погрози звільнень буде втілено, місцеві вузи залишаться без студентів. Але це малоімовірно. Більшість з тернопільських спудеїв та чимало старшокласників взяли активну участь в акціях Євромайдану.

Дмитро Мельникович: Журналіст.