X

Сільська амбулаторія на Бучаччині отримала найсучасніший апарат від Миколи Люшняка (фото)

 

Амбулаторія загальної практики сімейної медицини села Переволока Бучацького району отримала найсучасніший апарат для аналізу крові від народного депутата Миколи Люшняка. Тепер сотні хворих, які щороку звертаються у медзаклад, зможуть на місці отримати діагноз і лікування.

«Ми довго чекали такого апарату, – сказав завідуючий Переволоцькою амбулаторією загальної практики сімейної медицини Василь Марцинів, звертаючись до Миколи Люшняка. – Було дуже багато обіцянок, але ви перші хто відгукнувся на наші прохання. Щоб зробити найпростіший аналіз крові нашим пацієнтам, доводилося їхати у Бучач. На тому морально та фізично застарілому обладнанню, щоб у нас збереглося, ми не можемо вже нічого зробити.»
Сільська медицина вкрай потребує сучасного обладнання. Адже у всіх попереду складна процедура децентралізації, а отже перелаштування всіх галузей на новий лад.
«Апарат українського виробництва, який дасть змогу роботи аналіз крові на місці, – розповів Микола Люшняк. – Це мобільний апарат. З таким обладнанням можна робити аналізи одразу вдома у хворих. Саме таким обкладенням мають бути оснащенні сільські ФАПи та амбулаторії. У нас попереду ще багато роботи. Адже медицина має виходити на новий рівень як обслуговування так і технічного забезпечення.»

Дмитро Мельникович: Журналіст.