X

Різке похолодання передбачають на Тернопільщині

Різкі погодні перепади передбачають на Тернопільщині.

За прогнозами синоптиків, 13 вересня погоду області визначатиме поле пониженого атмосферного тиску. Стовпчики термометрів цього дня сягатимуть 29 градусів тепла. А з четверга у краї відчутно похолоднішає.

Як повідомили в обласному гідрометеоцентрі, 13 вересня в області спостерігатиметься мінлива хмарність. Обійдеться без істотних опадів, вітер південний, 5 – 10 м/с. Температура вночі 11 – 16°, вдень 24 – 29°.

«14-15 вересня в Україну прийде холодний атмосферний фронт, який протягне дощі від заходу до сходу України. Так як фронт – холодний, то й впродовж 14-15 вересня очікується похолодання. Більше його відчують мешканці західних областей, де зараз справжнє літо. 13-го вересня в усій Україні ще – поле високого атмосферного тиску, тому опадів не передбачається. Температура повітря в середу найвища у західній частині, там до спеки, +26 +30 градусів. Проте вихідними, 16-17 вересня, та надалі погода вирівняється і нас знову чекають красиві сонячні елегантні дні», – повідомила синоптик Наталка Діденко.

Отже, погода цього тижня на Тернопільщині буде мінливою. Наприкінці тижня прийде похолодання, однак воно тривалим не буде. За словами синоптиків, попереду ще чимало теплих сонячних днів.

Романська Софія: Журналіст.