X

Під кого партія Кличка висуває технічного кандидата на Теребовлянщині?

Ми вже розповідали, що  партійний проект Кличка на Тернопільщині став об’єктом ласих домагань ззовні. Партія УДАР поки що використовується як інструмент чужої гри та в інтересах інших партій і кандидатів. Власних цілей (можливо, окрім меркантильних) у команди, яку об’єднав привабливий бренд, поки що не немає.

Презентовані на минулому тижні кандидати від УДАРу лише підтверджують ці припущення. Більшість з них – потенційні “технічні” кандидати для претендентів від влади. Наприклад, кандидат від Кличка по Теребовлянському виборчому округу – продавець засобів хімзахисту та міндобрив Микола Люшняк. На останніх місцевих виборах він значився кандидатом в списках сателіта партії Регіонів – Аграрної партії. Цікаво, що обласний осередок аграріїв на Тернопільщині очолює відомий латифундист з Бучаччини, в минулому довірена особа Віктора Януковича – Петро Гадз. Саме на нього робить ставку влада як на свого основного кандидата.

На що ж тоді наштовхує поява в лавах УДАРу кандидата, чиє минуле, а, може, й сьогодення так тісно пов’язане з провладним олігархом? Розмови про висунення Люшняка співпали в часі з нібито відмовою Гадза балотуватися. Правда, джерела, через які поширилася ця інформація, підозріло співпадають з тіньовим штабом тернопільських аграріїв-регіоналів. Пану Гадзу немає потреби зараз “світитися”, щоб не викликати на себе вогонь опонентів. Тим більше, що інший його суперник від опозиційної сили – бютівець Михайло Апостол – також належить до зручних для Гадза “конкурентів”. Очевидно, що обоє “опозиціонерів” будуть пастися у електоральному полі опозиційного нардепа Івана Стойка, який після рішення Наливайченка балотуватися на Зборівщині, є головним опонентом Гадза.

До слова нагадаємо, що на початку тижня представник Кличка на Тернопільщині “культурист” Ігор Побер зробив гучну заяву про те, що його звільнили з ОДА. Однак як стверджують поінформовані джерела далі рахувався начальником управління спорту намісництва Януковича.

Дмитро Мельникович: Журналіст.