X

Олесь Доній: “Вчіть, б..ть, нашу мову”

Народний депутат  Олесь Доній закликав російськомовних громадян, які відчувають себе частиною українського народу, вчити українську мову.


Про він заявив, коментуючи, слова комуніста Євгена Царькова, який заради поширення російської мови в Україні закликав усіх російськомовних українців під час перепису в наступному році реєструватися росіянами.

«Я сам – російськомовний громадянин, народився і виріс у російськомовному Києві в російськомовній родині, – каже Доній, – Тим не менш, відчуваючи себе українцем, взяв і самостійно вивчив і спілкуюся українською».

«Я вважаю, що це нормальний приклад для російськомовних громадян: якщо вони відчувають себе частиною українського народу, відчувають себе українцями, то потрібно підвищувати власний рівень культури, а значить просто, без всякого «напрягу», вчити українську мову. Це нормальний природний вибір кожної людини, яка хоче відчувати себе часткою єдиної нації», – наводить слова депутата прес-служба« Народної самооборони ».

Доній також зазначив, що нинішня влада, однією зі складових якої є і фракція комуністів, сповідує російський націоналізм, а представники цієї влади мріють про перетворення України в другу російську державу: «Вони готові бачити українську – мовою фольклору та мовою народних пісень, а все інше , – щоб це була держава для росіян ».

«Компартія ще за радянських часів займалася русифікацією Україні, і за часів незалежності комуністи відзначилися тим, що більше відстоювали інтереси Росії і Кремля, а не інтереси України. Тут нічого дивного немає », – прокоментував Олесь Доній ініціативу комуніста, пише Фокус

Дмитро Мельникович: Журналіст.