X

Наприкінці тижня на Тернопільщині передбачають майже літнє тепло

Майже літню погоду передбачають синоптики наприкінці тижня на Тернопільщині. Стовпчики термометрів вдень підвищуватимуться до 18 градусів тепла. Втім, місцями пройдуть періодичні дощі та грози.

Як повідомили в обласному гідрометеоцентрі, на Тернопільщині у четвер зберігатиметься хмарна погода з проясненнями, вітер – південний 7-12 метрів за секунду. Температура повітря вночі коливатиметься від 3 до 5 градусів тепла, вдень стовпчики термометрів підвищуватимуться до 18 градусів вище нуля.

«Заморозки так засиділися, як набридливий гість, коли господарі вже і посуд помили, і серветки демонстративно складають і синхронно позіхають — нічого не діє. Проте нарешті можна вже зловтішно спостерігати, як найближчої ночі заморозки залишаться лише на ґрунті. 29-го квітня, потепління в Україні набиратиме оберти. Протягом дня температура повітря в більшості областей досягне +13+18 градусів. У четвер буде багато сонця, лише в західних областях пройдуть періодичні дощі і навіть подекуди гримітиме. Вітер очікується південного напрямку або південно-східного. Нічні заморозки поступово відступатимуть, хіба ще десь зачепляться за ґрунт», – повідомила синоптик Наталка Діденко.

Отже, квітень на Тернопільщині завершиться теплом. Однак після Великодня передбачають чергову хвилю похолодання.

Дмитро Мельникович: Журналіст.