X

Надала, Чубака, Лила та Гоча попередили

Попередження за порушення виборчого законодавства винесені уже чотирьом кандидатам на посаду міського голови Тернополя, повідомляє громадянська мережа “Опора”

Так, Василю Лилу («Наша Україна») винесли попередження за проведення несанкціонованої зустрічі з виборцями у селі Пронятин, яке входить у межі міста. ТВК про це не була попереджена.

Ще два попередження отримали Сергій Надал («Свобода») та Василь Чубак (ПППУ) за розповсюдження реклами, яка оплачувалась не з виборчих фондів. Щоправда, ці два попередження кандидатам вдалося оскаржити в суді.

Також попередження отримав «регіонал» Петро Гоч. Його провина полягає у розповсюдженні агітаційної продукції без зазначення вихідних даних – хто замовник, хто друкував, який наклад.

Втім, це були не єдині інциденти. На цьому тижні ТВК розглядала дві нові справи: по діючому міському голові Роману Заставному («За Україну!») та Василю Лилу («Наша Україна»). Проте цього разу обійшлося без попереджень.

Проблема, з якою зіткнулися спостерігачі у Тернополі, – міська ТВК у жоден спосіб (ні через ЗМІ, ні через інформаційну дошку) не оприлюднює свої протокольні рішення, відтак здобути детальнішу інформацію доволі складно.

Зважаючи на те, що вибори до обласної ради цього разу в Тернополі відбуватися не будуть, вибори мера – пріоритетні для політичних сил регіону. От кандидати і намагаються «борютися» з порушенням

на фото координатор ГМ “Опора” в області Св’ятослав Липовецький

Дмитро Мельникович: Журналіст.