X

На Тернопільщині земельник отримав 1500 доларів хабаря

Справи проти міліціонерів, посадовців міськради, працівників лісової охорони порушила прокуратура Тернополя, повідомляє «20 хвилин».

Загалом від початку 2010 року прокуратура міста порушила 54 кримінальні справи про корупцію, 48 з них скерували до суду, повідомив під час прес-конференції прокурор міста Сергій Банах.

– Ми не обмежуємось лише притягненням до адмінвідповідальності, є корупційні кримінальні схеми, – каже він. – Нещодавно розслідували і скерували до суду кримінальну справу проти головного спеціаліста відділу Головного управління Держкомзему. Він вимагав і отримав 1500 доларів «винагороди» за сприяння у підготовці документів щодо виділення земельної ділянки.

Актуальною у місті залишається проблема невиплати зарплати, продовжує прокурор.

– У цьому напрямку ми працюємо постійно і ефективно, – каже він. – З початку року щодо невиплати зарплати прокуратура міста порушила дев’ять кримінальних справ. Розуміємо, що порушити кримінальну справу, розслідувати її і передати до суду не означає виплатити зарплату. Тому всіма законними методами стараємося, щоб найперше зарплату виплатили. Як приклад, кримінальна справа проти службових осіб фірми «Будівельник». Вони з початку року заборгували своїм працівникам півмільйона гривень. Під час розслідування цієї справи суму заборгованості погасили.

Дмитро Мельникович: Журналіст.