X

На Тернопільщині цього року зникло 217 людей

Цього року на Тернопільщині до міліціонерів із заявами про розшук рідних та близьких звернулися 217 громадян.
Майже 90 відсотків зниклих правоохоронці розшукали упродовж 10 днів, повідомляють у відділі зв’язків з громадськістю УМВСУ в Тернопільській області.
Як правило, це були дорослі, схильні до вживання алкогольних напоїв, або ті, хто намагався зникнути на певний час через боргові зобов’язання. Чимало було і студентів, які затрималися у товаришів, не повідомивши про це батьків. У розшуку перебували також дев’ятеро дітей, які втекли з будинків-інтернатів чи від рідних, вирушивши у мандри великими містами.
Крім того, оперативники розшукали 17 жителів області, які вважалися зниклими з минулих років. Однак наразі не вдалося встановити місцеперебування ще дев’ятьох осіб, які зникли цього року.
Зі слів правоохоронців, на Тернопільщині проблема зникнення людей набрала ще й соціального відтінку. Чимало громадян виїжджають на заробітки за кордон, залишаючи бездоглядними дітей, стареньких батьків. Відшукати людей за межами батьківщини непросто, адже часто вони змінюють анкетні дані, користуються фальшивими документами, а іноді не бажають підтримувати контакти.
Так, ще у 2008 році у Шумському районі до міліціонерів звернулася місцева жителька і повідомила про те, що у вересні 2005 р. втратила зв’язок з донькою, яка подалася на заробітки до Італії. Зробили не один запит в Інтерпол, але до сьогодні жодних даних про розшукувану немає.

Дмитро Мельникович: Журналіст.