X

На Тернопільщині оголосили жовтий рівень небезпечності

Жовтий рівень небезпечності оголосили на Тернопільщині. За прогнозами Укргідрометеоцентру, через перепади температур на дорогах області може утворюватися значна ожеледиця.

Мінлива хмарність, невеликі снігопади, зниження температурних показників, – такі погодні умови передбачають синоптики на Тернопільщині. Мороз поки не покидає нашого краю. Ожеледиця додасть роботи комунальникам.

«18-го лютого температура повітря після минулої ночі трохи підвищиться, хоча все одно – мороз. Сніг у четвер ймовірний на Заході. 19-го лютого на Україну обрушиться нова потужна порція холоду – стовпчики термометрів опускатимуться місцями до -20 градусів! А з понеділка потепліє до відлиги і ще вище, одразу рекомендація – пошукати в шафі гумові чоботи. Бо пересування по теперішній сніговій каші та льоду перетвориться у стрибки через калюжі й долання водних перешкод», – зазначає синоптик Наталка Діденко.

Отже, найближчі дні на Тернопільщині будуть морозяними. А далі до краю повернеться більш тепла погода. Такі перепади не залишать у спокої метеозалежних краян.

Дмитро Мельникович: Журналіст.