X

Михайло Головко закликає президента визнати день народження Степана Бандери загальнонаціональним державним святом

«Визнати день народження Степана Бандери, 1 січня, загально-національним державним святом та повернути йому звання Героя України» – петиція з такою назвою з’явилася на сайті президента.

Зареєстрував її голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко.

Під час російсько-української війни Бандера став символом спротиву. Його любов до України і ненависть до ворога – це найвища цінність і найбільша сміливість, яку перейняла нація, наголошує голова обласної ради.

– Це – людина, яка своєю появою змінила світ і переписала всю історію. Будучи вимогливим до себе, ще з юних років мав унікальну здатність – вести за собою інших. Відстоював гідність, самобутність української нації і право на державність у зазіханнях Польщі, нацистської Німеччини, більшовицької імперії, тобто в час, коли держава не мала шансів на існування. Надихаючись покликом Степана Бандери, продовжують формуватися покоління борців за українську ідею,  зазначив Михайло Головко.

Акцентуючи на трьох аспектах – історичного, сучасного і майбутнього, можна сказати, що Бандера зіграв колосальну роль, бувши легендою ще при житті, наголошує автор петиції.

– Степан Бандера належить до безсмертних і починає кожен український рік. Враховуючи наведене вище, пропоную на державному рівні в Україні визнати день народження Степана Бандери, 1 січня, загально-національним державним святом та повернути йому звання Героя України,  підсумував Михайло Головко.

Збір підписів триває. Наразі ідею Михайла Головка підтримали майже півтори сотні людей.

Підписати петицію можна за посиланням.

Дмитро Мельникович: Журналіст.