X

Муц вивів двох людей зі скандальної ТВК і відпрацював “Свободі”?

Продовжуються закулісні ігри навколо скандального Тернопільського обласного тервиборчкому. Нагадаємо, що комісія уже більше року не може або не хоче ввести 13 нових депутатів облради від “Свободи”, відібравши таким чином у партії Тягнибока можливість проводити власні рішення.

Формально члени ТВК не можуть зібратися на засідання і прийняти рішення щодо нових депутатів. Серія відкликань і замін  зменшила кількість  членів з 18 необхідних до 14. З них – 8 твердо належали до коаліції регіоналів.

7 червня цей розклад знову змінився. Центральна виборча комісія розглянула особисті заяви про складення повноважень представників ПР Ірини Барабаш та Юрія Пушкаря. Як стало відомо “За Збручем”, обох відставників подавав в комісію в 2010 році нардеп Орест Муц і ці люди залишилися в його виборчому пулі.

Таким чином, в комісії змінився розклад. З 12 діючих членів шестеро належать до квот партій, які входять в тернопільський КОД. Це два представника НРУ, представники “Свободи”, “Нашої України”, “Фронту змін” та “Громадянської позиції”.

Згідно закону комісія здатна проводити легітимні засідання, коли присутня половина членів від загального складу – 9 з 18, а рішення приймаються простою більшістю від присутніх. Цікаво, що досі залишається незаповненою 3 квоти  “Батьківщини”

За таких обставин  в опозиції, якщо вона справді єдина, з’явився шанс для проведення легітимного засідання ТВК і завершення тривалої кризи в облраді. А для Ореста Муца – це чергова спроба “насолити”  голові ОДА Валентину Хоптяну.

Зауважимо, що часу у “заколотників” не так багато. Вчора, 21 червня, відбулося чергове засідання ЦВК. За повідомленням УНІАН, на засіданні було змінено персональний склад територіальних виборчих комісій у кількох  регіонах.

Дмитро Мельникович: Журналіст.