X

Мешканців Тернопільщини поважного віку просять зголошуватися на щеплення

На Тернопільщині розпочали вакцинацію людей 65+. Жителів краю просять звертатися до сімейних лікарів і записуватися на щеплення. Процедуру проводитимуть препаратом AstraZeneca-SKBio виробництва Південної Кореї.

Як повідомила регіональна координаторка вакцинальної кампанії на Тернопільщині Марія Павельєва, нині в області від COVID-19 вже щепилося майже двадцять тисяч жителів краю. Переважного це люди з групи професійного ризику.

“На Тернопільщині проводиться вакцинація дорослого населення, а саме осіб 65+. Звертаємося до жителів області, щоб ви не нехтували, а приходили на вакцинацію, щоб захистити себе, своє здоров’я, а також своїх близьких, які можуть бути у групі ризику. Для того, щоб зупинити передачу вірусу, імунітет має виробитися у 65% населення, а це означає, що вакцинація необхідна. Загальна вакцинація вже показала свою ефективність в інших країнах. До прикладу, в Ізраїлі захворюваність старших людей знизилася. Закликаємо вас скористатися можливістю вакцинації”.

Учора на Тернопільщині від коронавірусу щепилося 1755 жителів краю. Це найбільша кількість процедур за добу від початку вакцинальної кампанії.

Дмитро Мельникович: Журналіст.