X

Мешканців Тернопільщини попереджають про надзвичайну небезпеку

Надзвичайну пожежну небезпеку п’ятого рівня оголосили на Тернопільщині. Рятувальники попереджають про високу ймовірність поширення вогню. Відтак жителів краю просять цими днями не розкладати багаття просто неба.

Як повідомили в Укргідрометеоцентрі, в лісах та інших природних об’єктах північної та південної частин області – надзвичайна пожежна небезпека 5-го класу, на решті території області — висока пожежна небезпека 4-го класу. 26  квітня: у лісах  по всій території області – надзвичайна пожежна небезпека 5-го класу.

Понад сорок разів рятувальники виїжджають гасити пожежі кожного дня на Тернопільщині. Більшість з них трапляються на відкритих територіях.

«Небезпека в тому, що полум’я швидко поширюється. Часто вогонь поширюється на житлові приміщення чи на лісові масиви. Тоді втрати для людей і навколишнього середовища значні. У десятки тисяч гривень державному бюджету обходяться і виїзди рятувальників», – повідомив речник ДСНС області Сергій Данілін.

Від початку року на Тернопільщині рятувальники загасили близько сотні пожеж в екосистемах. Торік у краї сталося півтори тисячі таких пожеж.

Дмитро Мельникович: Журналіст.