Голова ради сільгоспвиробників Тернопільської області Іван Чайківський занепокоєний станом цукрової галузі.
Така кон’юнктура призвела до того, що вітчизняні цукровари масово згортають переробку цукрового буряка, а товаровиробники та селяни – зменшують посівні площі. Для нашого регіону, який завжди спеціалізувався і мав прибуток з вирощування і переробки цукрових буряків, це має погані наслідки. Втрачають не тільки сільгоспвиробники, для цукровий буряк був хорошим джерелом доходів, втрачають цукровари, втрачає – місцевий бюджет. До речі, цукрові заводи завжди були «донорами» бюджету та забезпечували робочими місцями велику кількість населення.
Утім, наші аграрії у своїй більшості є соціально-відповідальними господарями. Тому, незважаючи на несприятливу кон’юнктуру, ми стараємося зберегти в структурі посівних площ цукровий буряк. Наприклад, «Агропродсервіс» планує вже в наступному році не тільки зберегти площі під буряк, а й розширити ці площі. Вважаю, що український споживчий ринок має мати якісну продукцію власного виробництва.
На фото: Бурякозбиральний комбайн Holmer працює на полях Агропродсервiсу