X

Грудень переходить у… листопад: якою буде погода на Тернопільщині цього тижня

На Тернопільщині цього тижня дещо потеплішає. За прогнозами синоптиків, температура повітря коливатиметься від незначного мінуса до плюса. Втім, по всій території регіону спостерігатимуться опади у вигляді снігу. На дорогах утворюватиметься ожеледиця.

Як повідомили в обласному гідрометеоцентрі, погоду у краї визначатиме поле підвищеного атмосферного тиску. Буде похмуро, вітер південний, 5 – 10 м/с. Температура впродовж доби від 4° морозу до 1° тепла.

«Понеділок в Україні – хмарний, з туманами та періодичними опадами. Вночі 0-5 морозу, вдень 0-4 тепла. Відлига спостерігатиметься цілий тиждень. Грудень переходить у листопадову погоду, яку всі люблять дуже лаяти або складати елегійні тексти, або просто депресивні пости у фейсбуці. Але після морозу бувають відлиги і це також один із законів зими. Тумани блукатимуть. Видимість погіршиться до 200-500 метрів! Температура повітря вдень коливатиметься від 3 морозу до 2 тепла. Надалі в Україні переважатиме волога хмарна, але переважно плюсова температура повітря», – розповідає синоптик Наталка Діденко.

За попередніми прогнозами, на Тернопільщині цього тижня погода буде відносно комфортною. Втім, ожеледиця та снігопади можуть додати клопоту комунальникам.

Романська Софія: Журналіст.