X

Гоч згадав помилки юності

Сьогодні відбулися установчі збори з обрання громадської ради при Тернопільській обласній державній адміністрації. Загалом впливати на роботу місцевої влади висловило бажання 99 представників від різних громадських організацій краю.

Як зазначив заступник голови з гуманітарних питань Петро Гоч, це одна з найбільших цифр в Україні і це є позитив. Чиновник також зауважив, що добре розуміє (оскільки половину свого життя і сам займався громадською роботою) наскільки важливим є не просто формальне створення такого органу. Громадська думка повинна впливати на прийняття та формування будь-яких рішень.

– Сьогодні я бачу повний зал людей, живих людей, думаючих, які повинні нам, державним чиновникам, допомогти реалізувати програму дій, яка затверджена Президентом, Урядом та Верховною Радою, – сказав Петро Гоч.

Згадав заступник голови і помилки своєї юності.

– Хотілося, щоб ми не повторювали тих помилок, які були завжди при створенні таких громадських об’єднань. Зробили, відчитались і забули. Я сам свого часу брав участь в роботі молодіжного парламенту. Це все створювалось на ентузіазмі, запалі, а потім повільно знівелювалось, – пояснив чиновник.

Петро Гоч наголосив, що громадська рада не повинна стати майданчиком для політичних та інших баталій. Він також висловив сподівання, що пропозиції, які внесуть представники громади, будуть почуті.

Дмитро Мельникович: Журналіст.