X

Директор водоканалу грозиться закрити тернопільський молокозавод

Найбільший вплив на забруднення стоків водоканалу здійснює місцевий молокозавод. Такі висновки були зроблені після інтенсивного моніторингу, який комунальне підприємство провело після надзвичайної ситуації на річці Серет. Щоденний моніторинг скиду стоків з цього підприємства проводять і надалі. Результати аналізів свідчать про те, що звідти періодично продовжують  скидатися стоки з надмірними концентраціями шкідливих речовин.

– Ми ведемо зараз постійні переговори з керівництвом молокозаводу щодо зміни ними технологічного процесу виробництва, для того, щоби мінімізувати цей вплив. В інакшому випадку, мова буде просто йти про закриття цього підприємства, або закриття там окремих технологічних ліній, – попередив директор «Тернопільводоканалу» Володимир Кузьма.

Нагадаємо, Державна екологічна інспекція за забруднення річки Серет нарахувала збитків на понад 300 тисяч гривень. Ці кошти має сплатити водоканал. У комунальному підприємстві стверджують, що досі не отримали розрахунків тих штрафних санкцій, які були попередньо озвучені. Тільки після ознайомлення із ними, можна буле говорити, наскільки вони є небезпідставними. Опісля водоканал виставить претензії вже до підприємств-забруднювачів. За словами Володимира Кузьми, крім молокозаводу, є ще ряд підприємств, які також мають стоки з досить серйозними концентраціями шкідливих речовин. Хоча їхня частка впливу не така велика, як молочного заводу.

Дмитро Мельникович: Журналіст.