X

До Тернополя “повернувся” Тарас

«Тарас. Повернення», – кінострічку під такою назвою презентували тернополянам. У Палаці кіно представили допрем’єрний показ, який могли відвідати всі охочі. Приїхали на презентацію режисер і кіносценарист Олександр Денисенко, продюсер Володимир Філіпов і режисер Віктор Маляренко.

Показ фільму «Тарас. Повернення» розпочався зі спецпогашення конверта і марки, приурочених фільму.

«Дизайн марки і конверта був розроблений спеціально до фільму. Графікою займався наш колега зі Львова. Загалом тираж конвертів сягає до ста, марок – понад 150».

Фільм розповідає про останні тижні солдатської служби Шевченка на засланні в Новопетрівській фортеці на півострові Мангишлак у Казахстані. Сюжет фільму побудований на історії переслідування письменника агентами царської таємної поліції — «Охранки», – розповідає автор сценарію та режисер Олександр Денисенко. До речі, він видав однойменний роман, який можна прочитати, поки фільм вийде у загальний прокат.

«Вважаю, що масштаб роботи значний. Оскільки ми у фільмі задіяли близько 180 акторів, загалом відзняли до сорока локацій. Було непросто, оскільки ці локації у різних містах. Думаю цей фільм охоплює чи не найбільшу кількість локацій з сучасних українських фільмів. Хочу наголосити, що в стрічці ми не підносимо Шевченка на п’ятдестал. Ми намагалися відтворити ті події та ситуації так, як він їх переживав».

Нагадаємо, зйомки фільму тривали від Революції Гідності дотепер.

Софія Романська

Дмитро Мельникович: Журналіст.