У парку імені Тараса Шевченка депутати Тернопільської міської ради готували 300-літровий казан українського борщу.
Процедура відбувалася під пильним наглядом мера Сергія Надала. Очільник міста особисто не брав участі в кухонних баталіях, та з радістю за процесом спостерігав.
Керував кулінарним святом «свободівець» Сергій Приходько. Йому допомагали побратими – депутат міськради Михайло Чорненький, заступник міського голови Ігор Турський та депутат облради Роман Навроцький.
Найкраще з обов’язками показового кухаря справлялася колись «регіоналка», а тепер член фракції «Зелена планета» Олена Дзюбак. Їй допомагала колега по фракції у міській раді Оксана Муц. За родичами наглядала донька пані Олени та дружина ще одного депутата муніципалітету Володимира Муца – Вікторія.
Олена Дзюбак має свій спосіб приготування борщу, в рецепті якого під кінець потрібно додавати підтушковану капусту. Але тут їй довелося тільки нарізати інгредієнти.
У далечині за процесом наглядали ще кілька народних обранців: двоє міських – Іван Хімейчук та Віктор Паньків і представник області Олег Любінський. Вони мирно очікували дегустації.
Як пообіцяв Сергій Приходько, всі бажаючі у вишиванках пригостяться борщем безкоштовно.