X

130 000 гривень втратила мешканка Тернопільщини, повіривши у легкий заробіток

Правоохоронці Чортківського районного відділу поліції відкрили кримінальне провадження за фактом шахрайства від якого потерпіла мешканка районного центру. Поліцейські проводять розшукові заходи щодо встановлення осіб причетних до протиправного.

За словами потерпілої в інтернеті вона знайшла оголошення про можливість легкого заробітку. Зв’язавшись з автором допису, чоловік запевнив жінку, що підзаробити можна. Для цього необхідно зареєструватися на відповідному порталі. Завданням жінки було здійснювати блок завдань серед яких викуп товару на різних інтернет-сайтах. Краянка вперше внесла суму в розмірі 400 гривень, а повернулося їй 1500 гривень. Тож жінка без роздумів почала вносити на віртуальних гаманець кошти. Загалом краянка внесла близько 130 000 гривень, а коли вона захотіла вивести кошти аферист запевнив, що це можна зробити лише заплативши комісію в розмірі 54 000 гривень. Вже тоді жителька Чортківщини звернулася за допомогою до правоохоронців.

За фактом шахрайства працівники поліції відкрили кримінальне провадження відповідно до ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України.

Дмитро Мельникович: Журналіст.