X

Заяви «Свободи» щодо утисків студентів піар?

Нагадаємо, днями депутат Тернопільської облради від ВО «Свобода» Володимир Бобко поширив заяву про збирання міліцією особистих даних студентів – майбутніх журналістів.


–        З моїх джерел, дали мені папір, в якому наші міліціянти вимагають від ректора університету надати списки студентів першого курсу, які навчаються за спеціальністю журналістика. Саме по собі звернення воно не відповідає нормам українського діловодства. Там немає грифу. Підпис стоїть заступника начальника управління, якого управління невідомо. Я не знаю хто такий Ашіров – розповів Володимир Бобко.

Сьогодні коментар з цього приводу на прес-конференції дав начальник обласної міліції Федір Бортняк.

–        Кажуть, якщо ти не займаєшся політикою, то політика займеться тобою. Саме так я розглядаю заяву нашого депутата на сайті «Свободи». Наша позиція викладена на офіційному сайті управління. Але відповідь у нас одна: якщо в суспільстві є запит на боротьбу з корупцією, то ми будемо вести цю роботу незалежно від партійної приналежності, від кольорів прапорів і ми своєю роботою показуємо, що це є так, а не інакше. Я можу вам дати слово генерала, слово людини – це просто кроки оперативно-розшукової роботи. Я не маю права навіть зараз розповідати про це. Але я вас запевняю – це абсолютно немає нічого спільного до тих позицій, які викладені в заяві свободівців. Ці питання були узгоджені з ректоратом.

Аналогічною є і позиція ректора Тернопільського педагогічного університету Володимира Кравця.

–        Це абсолютно нормальні стосунки між правоохоронними органами і університетом. Коли розслідується якась справа і для певних додаткових процесуальних речей їм потрібна інформація. Просили список всіх студентів першого курсу, хоча це стосується двох студентів, я їхніх прізвищ навіть не знаю. Ніякого тиску ні на мене, ні на студентів не чиниться. Мене навіть не хвилює, як лист за моїм підписом «вийшов» з університету, я навіть власне розслідування проводив, але нічого не знайшов. Мене більше хвилює те, що на порожньому місці нагнітаються політичні пристрасті, хтось у цьому зацікавлений.

Варто додати, що правоохоронці пообіцяли надати найближчих часом усю інформацією щодо цієї справи. Але наразі всі деталі – таємниця слідства.

Дмитро Мельникович: Журналіст.