Дев’ятого січня у Тернополі буде фестиваль куті.
– Окремим і центральним елементом фестивалю, – розповів заступник голови облдержадміністрації Петро Гоч, – буде найбільша в Україні макітра з кутею на 1300 літрів. На приготування куті піде 300 кілограмів пшениці, по 50 кілограмів меду, маку та горіхів, 30 кілограмів родзинок тощо.
Крім великої макітри куті, оригінальні рецепти її приготування представлять усі райони області. Також на Театральному майдані будуть розгорнуті польові кухні, у яких варитимуть узвар. Усі страви будуть безкоштовними.
А поки учасники та гості куштуватимуть кутю та узвар, їх звеселятимуть фольклорні колективи. Вони ж візьмуть участь у конкурсі різдвяних зірок.
На переконання заступника голови облдержадміністрації Петра Гоча, фестиваль куті у Тернополі стане традиційним, а кращі рецепти куті видадуть окремою збіркою, – повідомляє Like.